• Türkçe
  • English
  • Arabic
  • French
  • Russian
  • Spain

MÜSİAD VİZYONER15 Sektörler Zirvesi

Gelecekle iş yapmak adına katıldığımız MÜSİAD VİZYONER15 Sektörler Zirvesinde MÜSİAD Başkanı Nail OLPAK konuşmasında "Gelecekte markalaşmak, gelecekte yeni pazarlar, gelecekte insan kıymetleri, gelecekte yeni sektörler ve gelecekte teknolojiler" kavramını gündeme getireceklerini söyledi. Türkiye  İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "TÜİK'in en son açıkladığı verilere göre Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranı 2013'te yüzde 0,95 iken 2014 yılında yüzde 1,01 olarak gerçekleşti" bilgisini verdi.
 
 
İş dünyası kuruluşu başkanları, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) bu yıl ilk kez hayata geçirdiği VİZYONER'15 Sektörler Zirvesi'nde kısa açılış konuşması yaptı.
 
Büyükekşi, TİM'in 4 yıldır İnovasyon Haftası düzenlediğini belirterek, geçen yıl düzenlenen etkinliğe 40 bin kişinin katıldığını aktardı. 
 
Türkiye'de Ar-Ge çalışmalarıyla ilgili son yıllarda ciddi bir bilinçlenme yaşandığını belirten Büyükekşi, "TÜİK'in en son açıkladığı verilere göre Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranı 2013'te yüzde 0,95 iken 2014 yılında yüzde 1,01 olarak gerçekleşti. 2023 yılı hedefimiz ise bu oranı yüzde 3'e yükseltmek. Ar-Ge yatırımlarındaki artışın istikrarlı ve verimli olarak devam etmesini temenni ediyorum" diye konuştu.
 
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan ise, Ar-Ge ve inovasyon çağrısı yapmayı farkındalık sağlanana kadar sürdüreceklerini söyledi. Önümüzdeki günlerde Türkiye'nin bölgesindeki jeopolitik risklerin artacağının öngörüldüğünü anlatan Vardan, Türkiye'nin üretim ve teknolojiyle büyüyeceğini kaydetti.
 
"Eminönü'nde Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi kuracağız"
 
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar da, iktisadi büyümenin saman alevine benzediğini belirterek, "Gerçek markalar yeri gelir koca bir ülkenin alameti farikası olur. O nedenle İstanbul Ticaret Odası olarak tüm üyelerimize, firmalarımıza şu ilkeyi vurgulamaktan bir an bile tereddüt etmedik; Kurumsallaşmak. Diyoruz ki, aile şirketleri olarak bir yere kadar gelebilirsiniz. Kurumsal kültür sayesindeyse ürün ve hizmetleriniz gerçek bir marka değerine kavuşur" ifadelerini kullandı.
 
Geleceğin inşası için fikri olmayan işletme ve iş adamlarının silinmeye mahkum olacağını aktaran Çağlar,  İTO'nun bu bilinçle bir düşünce ve proje merkezi kuracağını söyledi.
 
Çağlar, Eminönü'nde Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi kuracaklarını belirterek, "Merkezimizi kısa bir süre içinde girişimcilik ekosistemimizin hizmetine sunacağız" dedi.
 
"Birbirinin vasıflı elemanını çalan iş adamları var"
 
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ise Eskişehir'de birbirinin vasıflı elemanını çalmaya çalışan işletmelerin olduğunu dile getirerek, "Her şeyden önce insan yetiştirmeli, geleceğimizi inşa etmeliyiz" diye konuştu.
 
Ankara Sanayi Odası Başkanı (ASO) Nurettin Özdebir de, gelişmekte olan ülkelerin tamamının Türkiye'nin win-win çalışma sistemine hayranlık duyduğunu belirterek,Türkiye'nin kalkınma adımlarını sürdürmesi gerektiğini anlattı.

Designed by IDS